Osnovna škola Martijanec

               MEĐUNARODNA EKO-ŠKOLA  

Naslovnica
O nama
Djelatnici
Razredi
Događanja
Aktivnosti
Učenička zadruga
Školski list
Dokumenti
Općina Martijanec
Foto galerija

 


O osnovnoj školi Martijanec

POVIJEST ŠKOLE

     Davne 1825. godine martijanečki župnik Antun Kuntarić u dogovoru s grofom Bartolom Patačićem, vlasnikom dobra Martijanec, osnovao je prvu pučku učionicu za obučavanje muške i ženske mladeži. Od tada do današnjih dana prostor predviđen za školu, pa i školska zgrada, često je mijenjana. Godine 1955. Narodna škola Martijanec s područnim školama u Slanju, Hrastovljanu, Poljancu i Vrbanovcu postaje Osnovna osmogodišnja škola koju pohađa oko 600 učenika.

     Gradnja nove školske zgrade u kojoj i danas radimo završena je 1971. godine. Već tada uz novu školu trebala je biti izgrađena i nova školska dvorana, ali propustom ondašnje vlasti to nije učinjeno. Godine 2002. započela je gradnja nove školske dvorane površine 740 m2, a otvorenje je bilo u studenom mjesecu 2003. godine.

  

ŠKOLA DANAS

     Danas (školske godine 2014./2015.) naša škola broji 222 učenika raspoređenih u 16 razrednih odjela, koji pohađaju nastavu u dvije smjene. Zaposleno je 43 djelatnika, od kojih nekolicina radi na dvije škole. Nastava je u potpunosti stručno zastupljena.
     Učenici su vrlo aktivni, uključeni su u različita natjecanja, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, te postižu zapažene rezultate za koje su dobili mnogobrojna priznanja i nagrade.
     Naša škola posebno je prepoznatljiva po Učeničkoj zadruzi "Jabuka", koja postiže zapažene rezultate i za svoj rad je dobila brojna priznanja i na državnoj razini. Zadruga ima nekoliko sekcija: Mladi voćari, Mladi cvjećari, Mladi vrtlari, Mladi pletači i Mali kreativci. Više o našoj zadruzi možete pronaći na posebnom linku (Učenička zadruga).
     Već devet godina u našoj školi izlazi školski list "Zlatna jabuka", koji je među najkvalitetnijim školskim listovima Varaždinske županije i na koji smo svi jako ponosni. Više o školskom listu možete pronaći na posebnom linku (Školski list).

     Krajem svibnja 2009. godine (20.5.2009.) škola je dobila i status Međunarodne Eko-škole. Uključivanjem u različite eko akcije i sudjelovanjem u mnogobrojnim eko projektima ispunili smo sve zadaće i tako ostvarili uvjete za stjecanje statusa Međunarodne Eko-škole. Početkom lipnja 2011. obnovili smo status Eko-škole i tom je prigodom na jarbol ispred škole podignuta eko-zastava, simbol međunarodnog projekta Eko-škole. Početkom lipnja (5.6.2013. godine) ponovo smo obnovili status Eko-škole i time potvrdili da naša škola ispunjava sve zadaće kao Međunardna Eko-škola.

    Tokom 2015. godine škola ulazi u pilot projekt e-Škole čiji je nositelj CARNet, a koji u ovoj fazi obuhvaća 150 škola diljem Hrvatske. Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.Svrha pilot projekta e-Škole je uspostaviti sustav razvoja digitalno zrelih škola kroz pilotiranje i evaluaciju primjene IKT-a u obrazovnim i poslovnim procesima u 10% škola u Republici Hrvatskoj.

 

 

Naslovnica | O nama | Djelatnici | Razredi | Događanja | Aktivnosti | Učenička zadruga | Školski list | Dokumenti | Općina Martijanec | Foto galerija


 Stranica je zadnji put ažurirana 07/04/17