Osnovna škola Martijanec

                e-Škola Međunarodna Eko-škola  

Naslovnica
O nama
Cjelodnevna škola
Djelatnici
Razredi
Događanja
Aktivnosti
Učenička zadruga
Školski list
Dokumenti
Projekti
Općina Martijanec
Foto galerija

 

U našoj školi učenici se mogu aktivno uključiti u mnogobrojne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti prema svojim sklonostima i željama. Sudjelovanjem na javnim nastupima i natjecanjima ujedno se prezentira dodatni izvannastavni rad škole.

Svaki voditelj sekcije u posebne knjigu izvannastavnih aktivnosti upisuje godišnji plan rada, evidentira učenika, njihovo pohađanje nastave, specifična zaduženja, te interes i napredovanje u određenoj aktivnosti.     

Izvannastavne aktivnosti u školskoj godini 2023./2024. - razredna nastava

Dramsko-recitatorska družina broji 10 učenika, a njihova voditeljica je učiteljica Melita Bačani. Učenici pripremaju priredbe za svečanosti tijekom godine.

Mali zbor vodi učiteljica Natalija Mihalić, koji okuplja 32 pjevača.

Grupa Njemačka pričaonica broji 9 učenika, a voditeljica je učiteljica Julia Prelog.

Vrtlarsko-cvjećarska grupa djeluje u skolpu Učeničke zadruge i broji 25 učenika, a voditeljica je učiteljica Sabina Lončarić.

U sekciji Mali kreativci koja radi u sklopu Učeničke zadruge sudjeluje 27 učenika koju vodi učiteljica Anita Pretković.                                


Izvannastavne aktivnosti u školskoj godini 2023./2024. - predmetna nastava

Scensko - dramska družina okuplja 29 glumaca i plesača, a voditeljica je učiteljica hrvatskog jezika Spomenka Struški.

Literarno - novinarsku družinu vodi učiteljica hrvatskog jezika Danijela Špoljarić, a okuplja 13 učenika. Grupa se bavi izradom školskog lista Zlatna jabuka, uz pomoć učitelja informatike Dragana Lukića.

Spielerei je grupa koja okuplja učenike koji vole njemački jezik. Voditeljica grupe je učiteljica njemačkog jezika Kočet Tena, a broji 13 učenika.

Grupu Školski zbor pohađa 15 učenika, a vodi ga učiteljica glazbene kulture Mišel Vidović. On vodi i grupu Tamburice koja broji 10 učenika.

U školi djeluje i folklorna skupina  koja se vodi kao mlađi uzrast KUD-a Martijanec, te ih vodi vanjska suradnica, koja je članica KUD-a.

English Club vodi Učiteljica engleskog jezika Gordana Jurleta, a broji 6 učenika.

Povijesnu grupu vodi učiteljica povijesti Aleksandra Kmetić, a ima 7 učenika.

Šahovski klub vodi učitelj matematike Tomislav Varga, a broji 5 učenika.

Planinarsku družinu vodi vjeroučiteljica Dubravka Červek sa 35 učenika.

U Likovnu grupu uključeno je 10 učenika, a voditeljica je učiteljica likovne kulture Sonja Đurkin.     

Web grupu vodi učitelj informatike Dragan Lukić, a pohađa ju 5 učenika.

Grupu Dizajn vodi učiteljica likovne kulture Sonja Đurkin, broji 11 učenika te djeluje u sklopu Učeničke zadruge.

ŠUK (ekipni sportovi) i Sportsku grupu - atletika vodi učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Davor Vuk, a uključeno je 40 učenika.

Ekipu prve pomoći također vodi učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Davor Vuk, a grupa okuplja 7 učenika.

Eko-grupu vodi učiteljica Mišel Vidović, a broji 5 učenika.

Foto sekciju vodi vjeroučitelj Roman Fučkar i broji 4 učenika.

Grupu Mladi tehničari vodi učitelji tehničke kulture Ivana Pačko Horvat, a okuplja 8 učenika. Ona vodi i grupu Promet koju pohađaju učenici 5.a i 5.b razreda.

Sredinom 2009. godine, u suradnji s općinom Martijanec ponovo se osnovao tamburaški orkestar na nivou škole, kojeg trenutno vodi vanjski suradnik, a koji pohađaju učenici 4., 5. i 6. razreda. Time se iskorištavaju postojeći instrumenti koje škola posjeduje, poboljšava se kvaliteta kulturne djelatnosti škole, a zainteresiranim učenicima, koji su već uključeni u slične programe po okolnim KUD-ovim, omogućilo da svoje interese realiziraju u našoj školi. U sklopu tamburaškog orkestra postoji i grupa Mali Tamburaši.

Slika. Detalj s održane priredbe


Izvanškolske aktivnosti

Uključenost učenika u izvanškolske aktivnosti vrlo je velika. Učenici sudjeluju u radu Škole stranih jezika, Osnovne glazbene škole - Ludbreg, KUD Ludbreg i Hrženica, DVD Vrbanovec, Martijanec, Hrastovljan, Slanje, Čičkovina i Rivalno, Nogometni klubovi NK Varteks, NK Podravina - Ludbreg, NK Polet - Martijanec i NK Razvitak - Čičkovina, Udruga "Mladi rukometaš" - Ludbreg, Plivački klub Varaždin, Teniski klub "Zlatka" - Koprivnica i borilački klubovi "Omega" - Šemovec i "Arsenal Ivezić" - Varaždin.

KUD Juraj Lončarić

Kulturno umjetničko društvo Juraj Lončarić iz Hrženice osnovano je 1987. godine, a osnovao ga je pokojni Juraj Lončarić po kojemu je i dobilo ime. On je ujedno bio i prvi voditelj tamburaške sekcije KUD-a. Već mnogo godina voditelj KUD-a je profesor Dragutin Koren. U KUD-u Juraj Lončarić, osim tamburaškog i mandolinskog orkestra djeluje i likovna sekcija. KUD je poznat po mnogobrojnim uspjesima na natjecanjima i na smotrama.

U KUD- u danas svira 20 svirača, a među njima je i desetak bivših i sadašnjih učenika naše škole.


Mladi rukometaši

Udruga Mladi rukometaš Ludbreg okuplja oko 70 dječaka od 5 do 15 godina. U udrugu je uključeno nekolicina učenika naše škole, koji se natječu u svojim dobnim kategorijama u Ligi sjeverozapad (Varaždinska i Međimurska županija), te su sudionici mnogih turnira. Iako Udruga djeluje tek malo godina, mladi rukometaši postižu zapažene rezultate.

 

NK Podravina - Ludbreg

Nogometni klub Podravina osnovan je davne 1919. godine. Najviše se pažnje posvećuje radu s najmlađima koji organizirano treniraju po dobnim skupinama. Među njima je i nekoliko učenika iz naše škole.  Svi oni marljivo treniraju i važni su igrači u svojim ekipama.

Na vrh

 

Naslovnica | O nama | Cjelodnevna škola | Djelatnici | Razredi | Događanja | Aktivnosti | Učenička zadruga | Školski list | Dokumenti | Projekti | Općina Martijanec | Foto galerija


Stranica je zadnji put ažurirana 19/09/23