Osnovna škola Martijanec

               MEĐUNARODNA EKO-ŠKOLA  

Naslovnica
O nama
Djelatnici
Razredi
Događanja
Aktivnosti
Učenička zadruga
Školski list
Dokumenti
Općina Martijanec
Foto galerija

 

U našoj školi učenici se mogu aktivno uključiti u mnogobrojne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti prema svojim sklonostima i željama. Sudjelovanjem na javnim nastupima i natjecanjima ujedno se prezentira dodatni izvannastavni rad škole.

Svaki voditelj sekcije u posebne knjigu izvannastavnih aktivnosti upisuje godišnji plan rada, evidentira učenika, njihovo pohađanje nastave, specifična zaduženja, te interes i napredovanje u određenoj aktivnosti.     

Izvannastavne aktivnosti u školskoj godini 2015./2016. - razredna nastava

Dramsko-recitatorska družina broji 10 učenika, a njihova voditeljica je učiteljica Melita Bačani. Učenici pripremaju priredbe za svečanosti tijekom godine.

Mali zbor vodi učiteljica Natalija Mihalić, koji okuplja 32 pjevača.

             
                Slika. Mali zbor                                                                                                                  Slika. Dramsko-recitatorska družina

Likovnu-literarnu grupa broji 18 učenika, a voditeljica je učiteljica Maja Ploh.

Grupa Njemačka pričaonica broji 9 učenika, a voditeljica je učiteljica Sanja Kovačić.

Sportsku grupu vodi učiteljica Anita Krušec, a broji 24 učenika.

Izvannastavnu aktivnost Informatika pohađaju učenici 4.a i 4b. razreda, broji 27 učenika, a voditelj je učitelj informatike Dragan Lukić.

Vrtlarsko-cvjećarska grupa djeluje u skolpu Učeničke zadruge i broji 25 učenika, a voditeljica je učiteljica Sabina Lončarić.

U sekciji Mali kreativci koja radi u sklopu Učeničke zadruge sudjeluje 27 učenika koju vodi učiteljica Anita Pretković.


                      Slika. Mali kreativci                                                                                                         Slike. Vrtlarsko - cvjećarska grupa                                                          


Izvannastavne aktivnosti u školskoj godini 2015./2016. - predmetna nastava

Scensko - dramska družina okuplja 29 glumaca i plesača, a voditeljica je učiteljica hrvatskog jezika Spomenka Struški.

Literarno - novinarsku družinu vodi učiteljica hrvatskog jezika Danijela Špoljarić, a okuplja 13 učenika. Grupa se bavi izradom školskog lista Zlatna jabuka, uz pomoć učitelja informatike Dragana Lukića.

Spielerei je grupa koja okuplja učenike koji vole njemački jezik. Voditeljica grupe je učiteljica njemačkog jezika Lana Hutinski, a broji 13 učenika.

Grupu Školski zbor pohađa 15 učenika, a vodi ga učiteljica glazbene kulture Tanja Grgetić. Ona vodi i grupu Synthesizer koja broji 10 učenika.

U školi djeluje i folklorna skupina  koja se vodi kao mlađi uzrast KUD-a Martijanec, te ih vodi vanjska suradnica, koja je članica KUD-a.

U Likovnu grupu uključeno je 10 učenika, a voditeljica je učiteljica likovne kulture Sonja Đurkin.
 

     
Slika. Folklor                                                                                                        Slika. Plesna skupna

Grupa Mladi voćari, djeluje u sklopu Učeničke zadruge, a vodi ju domar Zdravko Magdić te broji 33 učenika.

Grupu Dizajn vodi učiteljica likovne kulture Sonja Đurkin, broji 11 učenika te djeluje u sklopu Učeničke zadruge.

ŠUK (ekipni sportovi) i Sportsku grupu - atletika vodi učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Davor Vuk, a uključeno je 40 učenika.

Ekipu prve pomoći također vodi učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Davor Vuk, a grupa okuplja 7 učenika.

Eko-grupu vodi učiteljica Tanja Grgetić, a broji 5 učenika.

Foto sekciju vodi vjeroučitelj Roman Fučkar i broji 4 učenika.

      
Slika. Jabuke iz našeg školskog voćnjaka                                                              Slika. Mladi voćari u zimskoj rezidbi jabuka

Grupu Mladi tehničari vodi učitelji tehničke kulture Zlatko Horvat, a okuplja 8 učenika. On vodi i grupu Promet koju pohađaju učenici 5.a i 5.b razreda.

Grupu Zabavna fizika pohađa 7 učenika, a voditeljica je učiteljica fizike Elizabeta Kazotti.

Sredinom 2009. godine, u suradnji s općinom Martijanec ponovo se osnovao tamburaški orkestar na nivou škole, kojeg trenutno vodi vanjski suradnik, a koji pohađaju učenici 4., 5. i 6. razreda. Time se iskorištavaju postojeći instrumenti koje škola posjeduje, poboljšava se kvaliteta kulturne djelatnosti škole, a zainteresiranim učenicima, koji su već uključeni u slične programe po okolnim KUD-ovim, omogućilo da svoje interese realiziraju u našoj školi. U sklopu tamburaškog orkestra postoji i grupa Mali Tamburaši.


Izvanškolske aktivnosti

Uključenost učenika u izvanškolske aktivnosti vrlo je velika. Učenici sudjeluju u radu Škole stranih jezika, Osnovne glazbene škole - Ludbreg, KUD Ludbreg i Hrženica, DVD Vrbanovec, Martijanec, Hrastovljan, Slanje, Čičkovina i Rivalno, Nogometni klubovi NK Varteks, NK Podravina - Ludbreg, NK Polet - Martijanec i NK Razvitak - Čičkovina, Udruga "Mladi rukometaš" - Ludbreg, Plivački klub Varaždin, Teniski klub "Zlatka" - Koprivnica i borilački klubovi "Omega" - Šemovec i "Arsenal Ivezić" - Varaždin.

KUD Juraj Lončarić

 

Kulturno umjetničko društvo Juraj Lončarić iz Hrženice osnovano je 1987. godine, a osnovao ga je pokojni Juraj Lončarić po kojemu je i dobilo ime. On je ujedno bio i prvi voditelj tamburaške sekcije KUD-a. Već mnogo godina voditelj KUD-a je profesor Dragutin Koren. U KUD-u Juraj Lončarić, osim tamburaškog i mandolinskog orkestra djeluje i likovna sekcija. KUD je poznat po mnogobrojnim uspjesima na natjecanjima i na smotrama.

U KUD- u danas svira 20 svirača, a među njima je i desetak bivših i sadašnjih učenika naše škole.

 

 

 

 


Mladi rukometaši

        

      

Udruga Mladi rukometaš Ludbreg okuplja oko 70 dječaka od 5 do 15 godina. U udrugu je uključeno nekolicina učenika naše škole, koji se natječu u svojim dobnim kategorijama u Ligi sjeverozapad (Varaždinska i Međimurska županija), te su sudionici mnogih turnira. Iako Udruga djeluje tek malo godina, mladi rukometaši postižu zapažene rezultate.

 

 

 

 

 


 

NK Podravina - Ludbreg

      

Nogometni klub Podravina osnovan je davne 1919. godine. Najviše se pažnje posvećuje radu s najmlađima koji organizirano treniraju po dobnim skupinama. Među njima je i nekoliko učenika iz naše škole.  Svi oni marljivo treniraju i važni su igrači u svojim ekipama.

 

 

 

 

 

 

 

Na vrh

 

Naslovnica | O nama | Djelatnici | Razredi | Događanja | Aktivnosti | Učenička zadruga | Školski list | Dokumenti | Općina Martijanec | Foto galerija


Stranica je zadnji put ažurirana 12/10/15